Alcantara reinigen

Alcantara is een geweldig bekledingsmateriaal. Alcantara reinigen waardoor de kamer een gezellige en luxe uitstraling heeft. Desalniettemin heeft het een slechte reputatie omdat het moeilijk te onderhouden is. Het schoonmaken van een suède bank hoeft echter geen epische taak te zijn – hier zijn 5 manieren om uw bekleding zonder veel moeite in topvorm te houden.

Natte vlekken verwijderen alcantara stof

Als er voedsel of drank op uw alcantara bank wordt gemorst, hoe sneller u handelt, hoe beter. Dit komt omdat alcantara extra gevoelig is voor vocht en vloeistof kan deze luxe bekleding beschadigen. Dep de vlek voorzichtig om de vlek zoveel mogelijk vochtig te maken. Als er wat residu achterblijft, dep de plek dan met een licht vochtige doek. Breng een spotbehandelingsproduct aan volgens de instructies op de verpakking. Laat het een paar minuten zo staan en gebruik dan een schone, vochtige doek om het gebied af te spoelen. Gebruik je föhn om de plek te drogen. In sommige gevallen is het niet nodig om een vlekreinigingsproduct te gebruiken als u de vlek direct na het ontstaan ervan verwijdert.

We maken graag een vrijblijvende offerte voor het uitvoeren van de dieptereiniging (nul-beurt) van je alcantara bank, sta-op stoel, fauteuil of eetkamerstoelen.

Alcantara

alcantara bank

Alcantara – wat is het?

Wat is het? Waar kwam het vandaan? Waarom heeft het de wereld van stoffering veroverd sinds zijn verschijning?
Velen van ons vermoeden niet eens hoeveel dingen die van dit materiaal zijn gemaakt zich in onze omgeving bevinden. Accessoires en accessoires voor kleding, meubelstoffering, autobekleding – waar we ook leer of suède verwachten, een materiaal dat zacht en zacht aanvoelt, het verrast ons met zijn aanwezigheid van alcantara.

Alcantara – de naam zelf klinkt een beetje Italiaans, maar bijna niemand beseft dat dit geweldige materiaal zijn wortels heeft in het verre Japan. Het thuisland van veel nieuwe technologieën is ook het thuisland van Alcantara, dat Miyoshi Okamoto in de jaren zeventig ontdekte. Pas in de loop der jaren begon het bedrijf dat achter de uitvinder van Alcantara stond, samen te werken met het Italiaanse bedrijf, en hun fusie vormde een groep exclusief de productie van dit materiaal, dat een geregistreerd handelsmerk is.

Wat is alcantara?

Het succes van Alcantara ligt in zijn unieke structuur, gebaseerd op extreem fijne microvezels, die dankzij “groepering” gemakkelijker te verwerken zijn. De basisingrediënten van Alcantara zijn polyester en polyurethaan – de eerste is bijna legendarische sterkte van het materiaal en de tweede vanwege zijn buitengewone zachtheid. Beide ingrediënten dragen ook bij aan de uitzonderlijke flexibiliteit in het gebruik van het materiaal, wat het kenmerk bleek te zijn van het materiaal, dat Alcantara is.

De mogelijkheden

Van meubelbekleding, via autobekleding tot kledingaccessoires – Alcantara is een breed spectrum aan mogelijkheden, waarbij de keuze van eigenschappen die de fabrikant wil en kan geven aan het materiaal dat op een bepaalde manier wordt gebruikt, onbeperkt is. De dikte van alcantara kan variëren van 0,4 tot 1,2 millimeter, waardoor het materiaal gemakkelijk kan worden aangepast voor verschillende doeleinden. Afhankelijk van het doel kan de structuur van het textiel bovendien waterdicht, onbrandbaar of ademend zijn. Op het oppervlak van het materiaal kun je patronen weven, bedrukken en embossen, terwijl je rijke kleuren oplevert die niet vervagen door de jaren heen – net zoals de duurzame Alcantara-microvezels bekend zijn, is de tijdbestendige kleurintensiteit net zo beroemd.

Alcantara – de meest gekozen door stoffeerders

Er zijn maar weinig materialen die zoveel succes hebben geboekt op de textielmarkt als Alcantara – vanaf het begin in de jaren zeventig, via de verandering van technologie naar milieuvriendelijk, tot op de dag van vandaag. Dit materiaal blijft een van de meest gekozen door stoffeerders, zowel meubels als auto’s – dus het is niet verwonderlijk dat zoveel dingen om ons heen van Alcantara zijn gemaakt, hoewel we het ons niet eens realiseren.


Bank reinigen op locatie

Bank laten reinigen

Omgaan met oude vlekken

Als je een oude vlek moet verwijderen, kun je deze simpele truc gebruiken: wrijf zachtjes over het gebied met een potloodwisser. Er zijn ook gespecialiseerde gummen voor suède, maar de gewone gum kan ook. Borstel de vlek weg met een zachte borstel nadat u de vlek hebt “gewist”. Hiermee wordt het overtollige vuil verwijderd. In sommige gevallen moet u echter een professionele bankreiniger bellen om hardnekkige vlekken te verwijderen, zoals inkt of krijt.

Alcantara bekleding opfrissen

Als je bank er smerig uitziet, kun je het suède heel gemakkelijk opfrissen. Veeg het oppervlak af met een licht vochtige doek om vuil en stof op te ruimen, zonder dat de bekleding nat wordt. Professionele bankreinigers gebruiken nooit water om watergevoelige materialen zoals Alcantara te reinigen. In plaats daarvan hebben ze een droge reinigingsprocedure, omdat shamponeren en stoomreinigen deze luxe bekleding kunnen beschadigen.

Een alcantara bank borstelen

Alcantara bekleding moet worden geborsteld om zijn prachtige uitstraling te behouden. Laat het gebied na het opruimen van gemorste vloeistoffen en het verwijderen van vlekken volledig drogen. Borstel vervolgens de alcantara bekleding met een zachte suède borstel. De beste manier is om het suède met zachte cirkelvormige bewegingen te borstelen. Oefen wat meer druk uit op het gebied waar u vlekken en vlekken op uw bekleding heeft verwijderd. Als u een huisdier heeft, is borstelen een must en moet u dit regelmatig doen om dierenharen te verzamelen.