Hoe werkt het

Voor het reinigen van uw meubels hebben wij een stappenplan opgesteld:

  • Inspectie van de te reinigen stoffen meubels
  • Voorbehandelen van vlekken
  • Grondig en diep reinigen van de stoffering
  • Inspectie van de meubelstof. Soms is een nieuwe reiniging noodzakelijk om het beste resultaat te verkrijgen

We kijken dan wat voor soort vervuiling er aanwezig is én vervolgens doen we dan een testreiniging. Op die manier kan worden aangetoond in wat voor mate je meubel is verontreinigd. Deze test duurt slechts 20 seconden en wordt ook wel de ‘zwarte-doektest’ genoemd. Er wordt namelijk een zwarte doek tijdelijk als filter in de machine gezet, zodat meteen zichtbaar wordt wat er in je meubel zit. Onze professionals kunnen daarna gerichter aan de slag. We kunnen op jouw verzoek tevens een Acarex® test doen, waarmee we de concentratie van huisstofmijt in het meubel kunnen aantonen. Zeker bij een huisstofmijt allergie heeft dit een groot voordeel. We kunnen dan precies aangeven waar deze huisstofmijten zich bevinden en zo dus direct de oorzaak aanpakken.

Diepreiniging van uw meubel

Na één of beide tests kan gestart worden met de daadwerkelijke reiniging. Hiervoor maakt Meubels reinigen aan huis allereerst gebruik van een diepte reinigingsmachine die klopt en zuigt. Hierdoor worden de huisstofmijt en de uitwerpselen van deze beestjes losgetrild. Dit wordt meteen opgezogen in speciale filters en duurt ongeveer vijftien minuten. Na deze reiniging wordt overgegaan op de speciaal ontwikkelde machine die gebruik maakt van UV-C lampen. Met deze lampen worden bacteriën, schimmels en huisstofmijt gedood. Hierdoor wordt uw meubel aan alle kanten gedesinfecteerd. Deze methode is uniek in Nederland, omdat wij gebruik maken van een zeer krachtige UV-C reiniger. De straling kan oplopen tot 400 watt, terwijl andere reinigingsspecialisten tot hooguit 16 watt gaan. Hierdoor kunnen we nog effectiever en sneller reinigen.

Verwijderen van vlekken

Je meubel is nu goed gereinigd. Toch kan het altijd voorkomen dat hardnekkige vlekken achterblijven. Iedere vlek heeft een andere aanpak nodig; we kijken samen met jou of aansluitend nog een reiniging kan plaatsvinden. Als, in overleg met jou, wordt besloten om de vlek te laten verwijderen door onze vlekken machine, kan het meubel wat vochtig worden. De droogtijd is afhankelijk van de ruimte, luchtcirculatie en –vochtigheid. Als het meubel is opgedroogd kun je het meteen weer gebruiken.

hoe werkt het