...

Leren bank schoonmaken

Die fijne leren bank schoonmaken, de mooie leren fauteuil of die leren armleuningen van je eetkamerstoelen. Hoe ga je om met vieze leren meubels? je wilt natuurlijk niet dat je leren bank vies wordt. Je leren bank en meubels schoonmaken – hoe doen wij dat?

Alle soorten en maten leer

Hoewel een leren bank schoonmaken verschillende methoden heeft, moet we eerst kijken om welke soort leer het gaat. Leer is een allesomvattende term is voor een dierenhuid. Ze zijn er in verschillende soorten. Zo heb je de meeste gebruikte glad leer, maar ook ruw leer en natuurlijk suède. Daarnaast heb je ook nog lammy (leer met de haartjes er nog aan) en verschilt natuurlijk de afkomst van het leer (varken-, kalfs-, lams- of rundleer).

Lederen bank reinigen

Voorkomen van verkleuren en uitdrogen van het leer.

Om een leren bank of stoel te onderhouden en zo alle lederen banken, meubels, eetkamerstoelen in huis of op  kantoor voor lange tijd mooi en soepel te houden, is het van belang deze minimaal twee keer per jaar te behandelen  met een voedende leder creme.

Zorg er in ieder geval voor dat na de zomer wanneer zonlicht op de meubels heeft
gestaan en na de winter als de verwarming, kachel of open haard de lucht en dus ook 
je meubels heeft uitgedroogd deze juist daarom schoon te maken en tevens in te smeren met  
daarvoor geschikte lederen onderhoudsmiddelen.


Tarieven leren bank schoonmaken

 • Leren fauteuil
  € 75,-
 • Leren bank 2 zits
  € 99,95
 • Leren bank 3 zits
  € 129,95
 • Leren bank 4 zits
  € 174,95
 • Leren bank 5 zits
  € 199,95

Gladde leren bank schoonmaken

Een glad soort leer, ongeacht van welk dier dit afkomst is, is het meest gemakkelijk schoon te maken. Gladde lederen bank reinigen met een vochtig microvezeldoekje halen we snel en makkelijk kleine vlekken en kruimels weg. Dit doen we door het doekje nat te maken met gekookt water, omdat we zo voorkomen dat er kalkvlekken op je lederen bank op andere meubels komen. Dit is natuurlijk niet wat wij willen.

De meer hardnekkiger vlekken op je leren bank halen we weg met een klein beetje groene zeep reinigen. Eigenlijk net als andere materialen. Dit doen we niet met veel water of groene zeep, omdat dit een beetje in het leer kan trekken.

Ruwe leren bank schoonmaken

Deze stoere variant van leer kan niet tegen water. Daarom maken we deze meubels nooit schoon met een natte doek. Doe we dit wel, dan is de kans groot dat uw (extra) vlekken krijgt die er niet meer uit gaan. Deze meubels moet je dus regelmatig uitzuigen met de stofzuiger.

Zitten er toch vlekken in het ruwe leer? dan maken we deze met een speciaal schoonmaakmiddel voor leren oppervlaktes. Nadat we deze hebben schoongemaakt moeten we het meubel vervolgens weer op ruwen met een staalborsteltje. Zo behoud uw het mooiste resultaat en krijgt u geen kale plekken op uw meubels. Laat nu uw leren bank schoonmaken door professionals.


leren bank schoonmaken

Leren bureaustoel reinigen

Suède meubels reinigen

Het staalborsteltje die we gebruiken voor ruw leer, is ook goed te gebruiken voor suède oppervlakken. we gaan met de stalen kant van een suède borstel voorzichtig aan de slag om het suède te reinigen. Wij zorgen ervoor dat het suède droog is en wrijven dan voorzichtig over de vlek. Hiermee verdwijnen de meeste plekken al.

Heb je te maken met echt hardnekkige vlekken? Dan doen we dit met een stukje gum over de vlek te gaan. Heeft u  grote slijtageplekken in plaats van een vlek op je suède? Dan gaan we stevig met de borstel over de kale plek heen, waardoor je het suède weer glad wordt.

We voorkomen liever dan genezen

Hoewel slijtageplekken op gebruiksvoorwerpen als een meubel natuurlijk niet te voorkomen zijn, kunnen we er wel zo veel mogelijk aan doen om vlekken minder kans van slagen te geven op uw leren bank en meubels. Ga dus niet onderuit gezakt op de nieuwe lichte suède bank van je schoonouders nippen aan een glas wijn. Mocht dit wel zo dan dan kunnen wij altijd uw lederen bank reinigen.

Suède kun je zelf goed onderhouden en reinigen door deze meubels regelmatig in te sprayen met een speciaal daarvoor gemaakte spray. Dit zorgt voor een laagje over het oppervlak, waardoor vlekken minder snel intrekken. En dat is natuurlijk wat uw wil. Dit werkt overigens ook goed voor ruw lederen oppervlakken.

Glad leer kun je het beste regelmatig insmeren met een goede crème. Dit houdt uw leer soepel, waardoor het minder snel uitrekt en waardoor kleurverschillen niet ontstaan om minder zichtbaar worden.

En onthoud: meubels zijn nou eenmaal om te gebruiken. En wat is er mis met een paar gebruikssporen? Om er toch ervoor te zorgen dat u lang plezier hebt van uw lederen stoelen, laat dan u lederen bank reinigen of uw stoelen. En laat deze erna goed beschermen met een leer conditioner. U kunt ook uw stoffen bankstel reinigen.

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.